Välkommen sköna...maj..? Eller var är vi?

Hoppsan! Vad hände med årstiden våren? Det har förvirrat sig en aning i växtvärlden tack vare detta. Vissa plantor växer så det knakar medan andra undrar ”va er´e om”?

Men dem kan man lugna med att det faktiskt inte är så långt kommet ännu – trots all sol och värme. Vattnet saknas! Vi måste få tillräckligt med regn för att jorden ska bli varm på ”rätt sätt” och då blir också lufttemperaturen mer balanserad.

Nåväl, naturen gör som den vill – vi får vänta och se :)

Vi satsar lite större på försäljning av grönsaksplantor och nyttoväxter i år – gå gärna in och titta under rubriken ”växter till salu”.

Eftersom det kommit direktiv från EU att det ska ske en ransonering i utbudet av köksväxtfröer, dvs så att vi inte längre ska kunna odla annat än standardsorter, kommer vi att kunna erbjuda grönsaksplantor som är kulturarvsmärkta. Den som är intresserad av gamla grönsakssorter får hädanefter se om sitt hus och själva ta fröer, för snart kommer det att bli svårare att få tag i dem.

Giennaweghs Örtagård drar sitt lilla strå till stacken och tänker dra upp en hel del intressanta grönsaksplantor – vad sägs om en salladsgurka från 1800-talet som är vit ?! Sorten heter Arboga Vit, smaken ska vara delikat och gurkan passar såväl som salladsgurka som till inläggning.

Det kommer att finnas lite av varje för dig som är intresserad av nytto- och hälsoväxter. Är du intresserad av att köpa grönsaksplantor så hör av dig under maj eller i början av juni då det är dags att plantera ut de flesta uppdragna grönsaksplantor. Våra öppettider är efter överenskommelse eller sista onsdagen i månaden (Nossebro Marknad).

Välkommen !