Klicka på nedanstående länk för mer info:
 
- Svensk Klassisk Massage
- Kroppsbalansering/Kinesiologi
- Phytoterapi (Växtmedicin)
 
 
 

Svensk Klassisk Massage

Spänningar i musklerna uppkommer inte enbart av dålig arbetsställning eller annan fysisk felbelastning, utan kan även orsakas av psykologiska faktorer som oro, stress, återhållen ilska och sorg för att nämna några orsaker.

Att massage kan lösa upp spända muskler och att man därmed känner sig avspänd och avkopplad är nog ingen nyhet för de flesta, men forskning har visat att beröring i sig lär höja nivån av hormonet oxytocin som skapar känslan av lugn och ro i kroppen.

Detta "lugn-och-ro-hormon" är motsatsen till det stresshormon som skapas i kroppen när vi känner oss kravfyllda eller pressade.

 

Kroppsbalansering/Kinesiologi

Dessa behandlingsmetoder syftar till att reglera energibalansen i kroppen. Genom att göra s.k. manuella muskeltester kan man få upp blockeringar i energiförsörjningen till olika organ och muskler. Efter muskeltestning görs en så kallad balansering, vanligast genom massage på berörda muskler, akupunkturpunkter eller reflexzoner för blod och lymfa.

Genom denna metod kan man också få upp känslomässiga obalanser vilket bland annat behandlas via den s.k. auran.

 

Phytoterapi (Växtmedicin)

I denna behandlingsmetod ryms bland annat Bach´s Blomessenser som kan användas vid känslomässiga eller mentala blockeringar.

Torkade örter och kryddor att användas som hälsotéer eller i matlagning. Vi har också egen tillverkning av salvor och örttinkturer.